Keukeneiland: wel of niet? - Keukeneiland: wel of niet?

KEUKENEILAND: WEL OF NIET?

Maakt een kookeiland jouw droomkeuken compleet?

Ben jij aan het nadenken over de aanschaf van een nieuwe keuken en twijfel je nog of een keukeneiland iets voor jou is? Ontdek de voor- en nadelen!

Keukeneiland: wel of niet? - CBafb - Voordelen keukeneiland
Keukeneiland: wel of niet? - CBafb - Voordelen keukeneiland

Voor- en nadelen van een keukeneiland

Zie je jezelf al koken terwijl je gasten aanschuiven aan de bar van je kookeiland? Het geeft veel gezelligheid en voor velen is het dan ook een musthave voor de nieuwe keuken. Kan een kookeiland ook iets voor jou zijn? Bekijk de voor- en nadelen. Kom je er toch niet uit? Maak gerust een afspraak dan maken we samen de afweging door te kijken naar je wensen en je woonruimte.

Maak een afspraak

Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt

Voordelen van een kookeiland

 • Extra werkruimte: met een keukeneiland heb je meer ruimte om te snijden, hakken en bereiden. Geen gedoe meer met beperkte werkbladruimte.
 • Gezelligheid: het eiland creëert een plek waar familie en vrienden kunnen samenkomen tijdens het koken. Je kunt gezellig kletsen terwijl je jouw kookkunsten vertoont.
 • Opbergruimte: onder het eiland kun je extra kasten plaatsen, waardoor je meer ruimte hebt om al je kookgerei op te bergen. Je aanrecht kan voortaan heerlijk opgeruimd zijn.  

Kookeiland: gezellig kletsen terwijl je jouw kookkunsten vertoont.

Nadelen van een eiland voor je keuken

 • Ruimte: een keukeneiland neemt meer ruimte in beslag, vooral in kleinere keukens kan dit een uitdaging zijn. Je hebt best wat ruimte nodig om je eiland om je comfortabel rondom het eiland te bewegen en andere chef-koks niet in de weg te staan.
 • Een kookeiland heeft idealiter een vrije ruimte van 1 tot 1,20 meter eromheen. De lengte van het eiland is minimaal 2,40 als je zowel wilt spoelen als koken. Voor de diepte kun je rekenen op ongeveer 1,10 meter gemiddeld, omdat je dan aan beide zijden kastruimte kunt creëren.
 • Kosten: de installatie van een keukeneiland kan extra kosten met zich meebrengen, zoals leidingwerk en elektriciteit. We kijken samen naar de mogelijkheden binnen jouw budget.
Keukeneiland: wel of niet? - CBafb - tips en tricks 3vk
Keukeneiland: wel of niet? - CBafb - tips en tricks 3vk
Keukeneiland: wel of niet? - CBafb - tips en tricks 3vk

Tips en tricks voor het aanschaffen van een keuken met keukeneiland

 • Zorg voor voldoende bewegingsruimte rondom het eiland voor een fijne keukenervaring. Niets is vervelender dan constant tegen de hoeken van het eiland aan te stoten.
 • Denk goed na over de plaatsing van apparatuur en spoelbakken in relatie tot het eiland. Je wilt dat alles handig georganiseerd is. De afvalemmer en wasbak naast je vaatwasser bijvoorbeeld.
 • Kies materialen die niet alleen bij je smaak passen, maar ook praktisch zijn in gebruik. Denk aan duurzame en gemakkelijk schoon te maken materialen.
 • Vergeet niet om voldoende verlichting boven het eiland te installeren. Zodat je niet in je vingers snijdt bij het schoonmaken van de groenten
 • Overweeg de toevoeging van barkrukken of stoelen aan het eiland voor een gezellige eethoek. Zo kun je tijdens het koken genieten van wat quality time met je gezin of gasten.

Advies over je keukeneiland?

Of je nu kiest voor een keukeneiland of niet, weeg alle voor- en nadelen af, voordat je de beslissing neemt. Een keukeneiland kan veel voordelen bieden. We adviseren je graag over de mogelijkheden in jouw ruimte, de kosten en andere aspecten die van invloed kunnen zijn op je wens voor een kookeiland of bar. Kom gezellig langs in onze winkel in Hengelo of Deventer.